Жириновски: Крайно време е Русия, Беларус и Украйна да се обединят

Беларус и Украйна ще процъфтят, когато станат единна държава с Русия. Това заяви в своя Телеграм — канал депутатът от Държавната дума Владимир Жириновски.

Жириновски: Крайно време е Русия, Беларус и Украйна да се обединят

«Крайно време е да обединим Русия и Беларус като една единна държава. Защо да измисляме други неща: първо, нека първо да направим това по отношение на  митниците или тарифите. 

Беларус ще процъфти, когато отново станем една държава. Нека дадем свободно движение на хората, да направим рублата единна, която ще бъде по-силна от еврото, защото е осигурена с огромни ресурси. 

И с Украйна същото. В крайна сметка Русия исторически се състои от Великоруския и Малорусия. В основата това е едно и също — Русия. Исторически живяхме заедно, а сега просто трябва да възстановим същото», написа руският политик.

В същото време той добави, че след обединението в една държава хората не трябва да бъдат ограничавани в свободата си и да им се позволява да говорят езиците си, като същевременно запазят и поддържат общото.

«Никой не трябва да ограничава свободата на хората. Където искат да говорят белоруски — моля. На украински — моля. Националните вестници, театри, училища трябва да бъдат запазени. Но е по-удобно да се използва общ език.

Помня добре съветските времена. Тогава много неруси по националност говориха руски с удоволствие. Например, често посещавах Абхазия. Там живеят грузинци, абхазци, руснаци, естонци, арменци и всеки говори руски помежду си. Няма нужда всеки да учи по пет езика!», допълни той.

Депутатът изрази също мнение, че в такава eдинна държава не трябва по принцип да се посочва националността, а „просто хората да бъдат граждани на една държава“.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...