Манолова: Фандъкова, излез в отпуск, не прави кампанията си с публични средства

Кандидатът на кмет на София Мая Манолова призова кмета и също кандидат от ГЕРБ за четвърти мандат Йорданка Фандъкова да излезе в отпуск, за да не прави кампанията си с публични средства и ресурси. Това би било, според Манолова, честната и почтена позиция.

Тя не е чула още програма от опонента си. В студиото на Нова телевизия Манолова заяви, че плашене с криза с боклука е признак на слабост. Припомняме, през уикенда двете канддатки размениха реплики именно по темата за боклука на София. Манолова обясни, че твърденията за криза като аргумент в края на мандата обществените поръчки да се подновяват, са несъстоятелни, тъй като в договорите на фирмите и в момента има клаузи, които формулират продължаване на действието им до момента на избиране на нови фирми.

Също проява на слабост, по думите на Мая Манолова, е всичките компромати, кал и помия, които се изливат в кампанията.

На въпрос на чия подкрепа ще разчита в Столичния общински съвет, Манолова посочи, че щяла да разчита на различни листи, десни и/или леви, така и на всички столичани.

Фандъкова си има мнозинство в СОС в момента, но това прави ли по-прозрачно управлението на София, попита реторично Манолова. Тя е убедена, че когато всичко е на масата, «ти можеш да убедиш с аргументи». За по-сложните неща, Манолова смята да пита гражданите. Така тя даде анонс за организиране на местни референдуми. Като пример тя даде проблемът със завод за изгаряне на отпадъци или инфраструктурата, включително и асфалтиране на квартални улици.

«Управлението в София в момента не е дясно, то е задкулисно. Моята цел е София, похитеният град да бъде върнат на гражданите. Той може да се управлява по друг начин», заяви Мая Манолова.

Това съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...