Украинските въоръжени групировки увеличиха интензивността на обстрелите над територията на Луганската народна република преди срещата на контактната група в Минск, която е насрочена за 18 септември. Това съобщи офицерът от пресслужбата на Народната полиция на ЛНР Иван Филипоненко.

Той отбеляза, че от началото на седмицата украинските въоръжени сили пет пъти са стреляли по територията на ЛНР. В резултат на обстрела един опълченец е бил убит, а двама са ранени.

„Ситуацията на контактната линия остава напрегната и има тенденция да се изостря. В навечерието на срещата на тристранната контактна група в Минск, насрочена за 18 септември, командването на така наречената операция на Съвместните сили (ООС) увеличи интензивността на обстрелите над територията на нашата република, опитвайки се да провокира части на Народната милиция за ответни действия», каза той.

Днес също се съобщи, че въоръжените сили на Украйна разполагат 10 единици бронетанкова техника в зоната на така наречената «операция на обединените сили» («ООС»).

Тагове: ; ; ;