Жириновски предложи «достоен финал» на Украйна

Лидерът на ЛДПР Владимир Жириовски сподели за вариант за «достоен край» на Украйна.

Според Жириновски, има само един начин да се спре американизацията на страната: да се издадат руски паспорти на всички желаещи украински граждани.

Жириновски предложи "достоен финал" на Украйна

«В резултат ще постигнем това, че там няма да останат граждани на Украйна. Ще получат руски, полски, унгарски паспорти, с украинските ще бъде приключено. Ето това ще бъде достойният край на Украйна», заяви депутатът.

На 4 септември Жириновски благодари на президента на Украйна Владимир Зеленски за стъпките, които приближават страната към нейното рухване.

На 17 юли Владимир Путин подписа указ за опростена процедура по получаването на руско гражданство за украинците, живеещи на цялата територия на Донецка и Луганска области. Сега руски паспорти могат да получат всички жители на Донбас, в това число тези, които живеят в контролираните от Киев територии.

Руски паспорти могат да получат тези, които имат документ, потвърждаващ постоянно жителство в Донецката и Луганска области до 7 април и 27 април 2014 година съответно.

В края на април Путин със свой указ опрости процедурата по предоставяне на руско гражданство на жителите на Донецката и Луганска народни републики. Документът влезе

в сила от деня на неговото официално публикуване.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...