16 септември 2019-Нюз Фронт.

ЦРУ купува оръжие от Балканите и въоръжава джихадисти в Сирия и Йемен.Продължение на разследването на Диляна Гайтанджиева.
На сайта http://armswatch.com българската разследваща журналистка Диляна Гайтанджиева разкрива нови подробности относно огромната международна престъпна схема за въоръжение на терористи в Сирия и Йемен.
Веднага след публикуването на новите разкрития, сайтът е бил подложен на мощна DDOS атака от Сърбия.
В най-голямото изтичане на информация за последното десетилетие, както отбелязаха американски медии, едно българско смело момиче разкрива сложната международна схема и участниците в нея.

 

 

 Напомняме, че смелата българска разследваща журналистка Диляна Гайтанджиева излезе с ново мащабно разследване, в което представя факти уличаващи САЩ във въоръжаването на терористичната група «Ислямска държава» (ИДИЛ) в Йемен.
В разследването си, Диляна Гайтанджиева публикува документация касаеща контрагентите занимаващо се с оръжие на Armswatch.com, и разкрива сложна международна мрежа с участието на Сърбия, Хърватия, Афганистан и САЩ за доставка на оръжие за терористите на ИДИЛ в Йемен, където гражданската война продължава от 2015 година насам.

„Тези документи за първи път разкриват съществуването на засекретена американска оперативна група„Smoking Gun» или «Димящо дуло» която е разположена в Хърватия през 2017 година.

Тя транспортира оръжие от Хърватия до Сирия през Катар.
Така възникна цяла международна мрежа за снабдяване с оръжие.
Имам информация и документи относно други страни, участващи в този процес, включително Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства»

Най-малко 3 милиона ракетни и минохвъргачни снаряда са били транспортирани до Сирия или Йемен. Различни програми на Пентагона са използвани като прикритие за доставката на тези оръжия “


Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;