Тричленен състав на Върховния административен съд остави без разглеждане жалбата на Консорциум «Газово развитие и разширение в България» срещу решението на КЗК за избор на изпълнител на газовия проект «Турски поток» на територията на България.

Това съобщава пресцентъра на ВАС.

Определението на върховните магистрати е на основание липса на воля за обжалване у консорциума, констатирана във връзка с постъпила по делото писмена молба от «Комплишънс Дивелъпмънт С.А.Р.Л.» — клон България, който е един от участниците в Консорциум «Газово развитие и разширение в България».

Първоначално делото беше насрочено за разглеждане във ВАС за 24 септември т.г. Това съобщи News.bg.

Тричленен състав на Върховния административен съд прекрати делото срещу решението на Комисията за защита на конкурнцията за избор на изпълнител на проекта за строителство на «Турски поток» на територията на Бълагрия. Така съдът разреши строителството чрез територията на страната. От съда уточниха, че са оставили без разглеждане жалбата на консорциума «Газово развитие и разширение в България». Съдът потвърждава решението на Комисията за защита на конкуренцията, че строител на «Турски поток» през българска територия остава саудитския консорциум «Аркад».

 

Тагове: ; ;