16 септември 2019-Нюз Фронт.

Новото правителство на Украйна, ръководено от талантливия актьор Владимир Зеленски, смята да зачеркне много хора на Запад, чиято работа е да направят така, че Владимир Путин да изглежда като супер агент на Голдфингер.

Зеленски смята, че Владимир «Голдфингер» Путин иска да нормализиране на отношенията.

Новият президент на Украйна обяви по време на 16-та годишна конференция YES в петък, че е готов за появата на международни мироопазващи сили по протежение на украинско-руската граница на изток, освен това иска да сложи край на войната в Донецката и Луганската републики на Донбас.

И Донецк, и Луганск са индустриални центрове, и от 2014 година са център на ожесточени спорове и конфликти между Русия и Украйна.

Зеленски също ще направи всичко възможно за по-точното спазване на Минското мирно споразумение, според което избори трябва да се проведат в републиките на Донбас.

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко бе категоричен против вота, опасявайки се, че републиките ще получат пълна автономия, рискувайки окончателния крах на Украйна. Порошенко не можеше да спре борбата между правителството си и непокорния Донбас.

Много наблюдатели виждаха в руската подкрепа на Донбас един вид опит на Кремъл да унищожи бившата съветска държава. Разделена Украйна няма да може да се присъедини към НАТО.

Освен това Крим вече е част от Русия.
Въпросът за бившия югоизточен украински полуостров, който е дом на историческия град Ялта и Черноморския флот на Русия, не беше включен в дневния ред на конференцията YES.

Украйна ще трябва да забрави за Крим, ако иска да се присъедини към НАТО, тъй като членовете на НАТО не могат да участват в гранични спорове.
Зеленски също отбелязва, че иска Украйна да кандидатства за членство в НАТО през следващите пет години.

Всъщност това състояние на нещата дава малко за пълното нормализиране на отношенията.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;