Българският народ е с внушение, че сам не може да постигне нищо, че е получил даром свободата си и всичко, което прави сам е провал. Това се учи и в училище, а страхът от Русия сред политиците е много голям, коментира пред БТВ бившият премиер Иван Костов.

Според него сдружение «Русофили» няма такова влияние в страната. Има много по-голяма опасност за България от русофилите, освен Коалиция за България, политици русофили има в Атака и Воля, а в турските медии почетният председател на ДПС Ахмед Доган е сочен като руски агент, допълва Костов.

«Всичките активи на КТБ са в руски ръце, но не в кръга около споменавания заради шпионския скандал у нас Константин Малофеев, а в групата на Външнотърговската банка на Русия — ВТБ», обяснява той.

Обвинението за председателя на движение «Русофили» и забраната на Решетников и Малофеев да влизат в България няма да доведат до ескалация «София — Москва«.

«Това, което се вижда, е, че нито Малофеев, нито Решетников в момента заемат важни позиции в Кремъл и не са близо до центровете на власт в Русия. Никой няма да пролее сълза за тях в Москва». Това съобщи News.bg.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;