Сърбия подписа договор с Китай за доставката на девет разузнавателно-ударни безпилотни самолети Wing Loong с опция да бъдат доставени още 15 броя.

Безпилотните летатели апарати ще бъдат доставени в страната в рамките на половин година.

По-рано съобщихме, че началникът на иранскии Генерален щаб генерал-майор Мохамад Багери заяви за готовността на неговата страна да сподели военния си опит и знания с Университета за национална отбрана на Народно-освободителната армия на Китай. Това съобщиха СМИ от Китай и Иран.

Иран вече разполага с над 350 килограма уранов хексафлуорид, което е над допустимия лимит от 300 килограма, определен с договора за Съвместния всеобхватен план за действие (СВПД) и ограничителните мерки, предаде Дойче веле.

Иран значително е превишил ограниченията по СВПД за допустимото ниво на обогатяване на уран, се казва в поредния отчет на Международната агенция по атомна енергия, цитиран от dpa. Техеран разполага с 241.6 кг слабо обогатен уран. Това съответства на съответства на 357 кг уранов хексафлуорид, което е с 57 килограма над лимита.

Освен това Иран е обогатил урана до 4.5%. Според условията на споразумението, Иран не може да обогатява урана над ниво от 3.67%.

Тагове: ; ;