Журналистът от американкия телевизионен канал АВС Дейвид Муир зададе на двама кандидати за поста президент на САЩ от Демократическата партия интересен въпрос.

Сенаторът Елизабет Уирън и бизнесменът Пит Бутигиг, които са последователни привърженици на извеждането на войските от Афганистан не успяха ясно да отговорят на въпроса: ще променят ли те позицията си, ако Пентагонът се откаже от плановете си.

Очакваше се да се стигне до конфронтация между тримата фаворити за номинацията за президент на Демократическата партия в САЩ. Вместо това дебатът между кандидатите за номинацията беше непоследователен и несвързан, като изглежда той не променя съотношението на силите за номинация на демократите през 2020 г., отбелязва Си Ен Ен.

По време на дебата кандидатите, за които се смята, че имат по-малки шансове, като бившия конгресмен Бето О’Рурк, сенатор Кори Букър и кмета на Саут Бенд Пийт Бутигиг неочаквано иззеха инициативата от бившия вицепрезидент Джо Байдън, сенатор Елизабет Уорън и сенатор Бърни Сандърс, подобрявайки представянето си, което на моменти беше засенчено от неловки моменти.

Видео: Талибаните извършиха нападение над американска авиобаза в Афганистан

Тагове: ;