Фандъкова отхвърли подкрепата на Сидеров

«Актьорът Тончо Токмакчиев ще се регистрира като кандидат за кмет на София на предстоящите местни избори от «Партия на зелените».

Той ще бъде и водач на листата за общински съветници, съобщи БНР. Партията ще се яви самостоятелно на вота, а утре актьорът и председателят на формацията Владимир Николов ще подадат документи за регистрация в Столичната общинска избирателна комисия, съобщиха от партията.» — в. «Труд».

«На 21 септември ще стане ясен кандидатът на ВМРО за кметския стол на София. Това каза евродепутатът и зам.-председател на партията Ангел Джамбазки в предаването «Лице в лице» по бТВ в отговор на въпрос дали той ще се кандидатира за столичен градоначалник.

«София има нужда от много повече сигурност и промяна в тази насока. Има нужда от сериозен разговор за незаконното строителство, гетата, замърсяването. Ние се готвим със сериозна листа и програма — имаме сериозен опит», посочи Джамбазки.

Той призна, че редица хора са го убеждавали да участва в местния вот за столицата. По думите му, той не се колебае и решението му е взето. Но не каза какво е то.

Ангел Джамбазки коментира и евентуалната кандидатура на лидера на «Атака» и вече бивш коалиционен партньор Волен Сидеров за кмет на София. Според него националистите не са конкуренция на ВМРО.

«Става дума за ефективността на коалицията «Обединени патриоти», имахме председател на парламентарната група (б.р. Волен Сидеров), който не се справи «блестящо». Загуби се време, в което трябваше да бъдат отстоявани въпросите, с които «Обединени патриоти» влязоха в управлението на държавата», каза още евродепутатът.» — в. «Стандарт».

«Г-н Сидеров често променя своите решения — първо обяви, че ще се кандидатира за кмет, след това представи друго решение.

Така столичният кмет Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за нов мандат, коментира пред журналисти намерението на инициативен комитет да издигне лидера на «Атака» за градоначалник на София.

Днес разбрах, че инициативен комитет го издига за кмет. Нека да представи своята политическа сила, заяви Фандъкова.

От «Атака» обявиха по-рано, че подкрепят кандидатурата на Фндъкова за кмет на София. Днес във фейсбук страницата на партията бе обявено, че инициативен комитет издига Сидеров за кмет на София, искат стоп на гей парадите.» — в. «Стандарт».

Коментари:

Зареждане ...