Владимир Путин побеждава на демократични избори 4 пъти. Някой ще каже, че няма друг уж адекватен кандидат, т.е. хората уж нямат избор.

Според европейските и американаските аналитици, в Русия няма демокрация. Средствата за масова информация отдавна са под контрола на властта, те информират за събитията, които са угодни на властта, така твърди Западът за Русия.

В полза на западния аргумент, че Путин е уж «диктатор», е и фактът, че в Конституцията се направиха промени, за да се увеличи президентският мандат.

Сега да разгледаме ролята на Путин на спасител. Милиони са хората, които считат Путин за спасител. Всеки може да се обърне директно към него, той ежегодно провежда пряка линиия.

Всеки може да помоли каквото си поиска — например да се направи по-голяма библиотека в родното му село. В Русия няма репресии, в Русия има Свобода на словото — има издания, които не споделят политиката на официален Кремъл и те работят, публикуват, не са затворени.

За болшинството от населението на Русия Путин е национален герой. Огромен е процентът граждани, които му имат доверие. Огромен е процентът граждани, които не виждат друга алтернатива. А още по-огромен е процентът руски граждани, а и хора от целия свят, които считат, че в резултат на Путин Русия е изплувала от гладния сумрак на 90-те години.

Е, какъв е според вас Путин — диктатор или спасител?

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ;