Служители на Министерството на държавната сигурност на ДНР откриха самоделно взривно устройство под железопътния коловоз в пункта «Мушкетово» в Донецк. Това съобщиха днес от пресслужбата на Министерството на държавната сигурност на републиката.

„В хода на оперативните дейности, насочени към идентифициране и пресичане на саботажните действия на украинските специални служби, Министерството на държавната сигурност на ДНР откри самоделно взривно устройство, инсталирано под железопътния коловоз в пункта «Мушкетово» (в Донецк. — бел.ред.)“, се казва в съобщението. „В резултат на комплекса от мерки, проведени съвместно с Министерството на вътрешните работи и Министерството на извънредните ситуации, устройството е неутрализирано и изпратено до Центъра на Министерството на вътрешните работи за по-нататъшно проучване.

Според Министерството на държавната сигурност взривяването на устройството е било планирано по време на преминаването на влак, а това би довело до унищожаване на коловозите и в резултат — излизането на влака извън релсите.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;