Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че еврейската държава може да предприеме военна операция в Ивицата Газа преди провеждането на парламентарните избори на 17 септември, съобщават израелските медии.

Това стана при завръщането му от посещение в Русия, като по думите му подобен акт «може да се случи във всеки момент«.

Това изявление беше направено само един ден, след като Нетаняху каза, че «изглежда, че няма да има друг избор освен да започнем широкомащабна кампания в Газа».

Нетаняху допълнително говори за срещата си с руския президент Владимир Путин, уверявайки, че той не бил осъдил «изявлението за анексиране» на долината на река Йордан, което той направи преди няколко дни.

Нетаняху увери, че е имал «отлична среща с руския военен министър Сергей Шойгу, а след това дълга и частна среща с Путин».

По време на срещата им Путин казал, че резултатите от изборите за Кнесет (израелския парламент) са много важни за Москва и тя се надява избраните политици да поддържат близки отношения с Русия. Руският президент отбелязал значението на сътрудничеството между двете страни по въпросите на сигурността и изтъкнал, че «до голяма степен благодарение» на усилията на Нетаняху, отношенията във връзка със сигурността и военното сътрудничество между двете държави придобиха «ново качество«.

По време на същото посещение в Сочи Нетаняху каза, че на Израел трябва да бъде позволено да действа свободно срещу Иран. Това съобщи News.bg.

Тагове: ; ;