Украинският съд обяви за незаконосъобразно решението на Общинския съвет на Харков за преименуването на проспект “Петър Григоренко” на името на съветския маршал Георги Жуков. Това съобщи във Facebook ръководителят на управителния съвет на Харковския антикорупционен център Дмитрий Булах във връзка с решението на Административния съд в Харков.

“Преименуването на проспект Петър Григоренко обратно на проспект „Маршал Жуков“ бе признато за незаконно в съда. Нашето искане беше удовлетворено. Ура! Както и казвахме”, написа той.

Украинският съд посочи неспазването на разпоредбите на закона за провеждане на обществено обсъждане по въпросите за присвояване на проспекта на името на физическо лице.

“След като провери фактическите обстоятелства по делото и предоставените от страните доказателства, съдът установи, че ответникът при вземане на обжалваното решение не e спазил разпоредбите на Закона за обществено обсъждане по въпросите за преименуване на проспекта в град Харков на името на физическо лице”, постанови съдът.

Тагове: ; ;