Станилов: Геополитическата ориентация на страната се променя според волята на народа

Депутатът от «Атака» Станислав Станилов е готов да отиде и да свидетелства по разследването «Русофили» и очаква това да стане. Той, като депутат, няма нужда да сваля имунитета си. Станилов говори пред БНТ, коментирайки шпионския скандал, по който вече има един обвинен — Николай Малинов, председател на движението «Русофили», и двама руснаци са със забарна да влизат в страната — Решетников и Малофеев.

Станилов обвърза категорично разкритията и разследването с провеждането на местните избори в страната на 27 октомври. Ако разследването беше обявено извън предизборното време, според Станилов то би било една голяма спекулация.

«Какъв руски шпионаж може да има. За какво ги обвиняваме, например Малофеев — в това, че е богат», попита реторично Станислав Станилов и допълни:

«Защо не извадят колко западни фондации наливат пари в култура, в изложби и концерти?»

В най-лошия случай за дейността им това може да се определи като търговия с влияние, по думите на Станилов, според когото обаче обвиненията са несъстоятелни.

Депутатът заяви, че геополитическата ориентация на страната се променя според волята на народа, останалото би било по насилствен начин — нещо, което не личи по никакъв начин по обвиненията.

Станилов обясни и приятелството си с Леонид Решетников, което датира от 70-те години на миналия век, когато двамата са учили заедно в Русия. Всеки път Станилов, когато посещавал Русия, се свързвал с Решетников, лично и по приятелска линия.

«Ако той е шпионин, как така свободно се разхожда в България», попита отново Станилов и заяви, че има много митове и се правят непрекъснато спекулации, например че Решетников се е срещал с Доган, а той е ходил да се лекува в Девин.

Решетников е най-големият българофил в Русия, но в момента е един пенсиониран генерал, отсече Станислав Станилов.

Припомняме, коментарите на развиващия се скандал с «Русофили» обвързаха действията на службите с предстоящите в страната местни избори. Премиерът Бойко Борисов категорично отрече да има пръст в разработката и работата на службите.

С коментар преди това се включи и президентът Румен Радев, който поиска неоспорими факти. Това съобщи News.bg.

 

Коментари:

Зареждане ...