Путин нееднократно влезе в историята с действията и изявленията си. За него ще напишат много книги, една от тях вероятно ще се нарича «Как Путин се изгаври над светия Запад».

Най-абсурдното е следното: ако погледнем на света прагматично, а не от гледна точка как да го разкъсаме и погълнем, руският лидер предлага напълно очевидни и логични неща.

Когато Путин заяви, че либерализмът е мъртъв, истериите продължиха повече от седмица.

Забележете, когато Макрон заяви, че лидерството и хегемонията на Запада са приключили — всички изглеждаха така, все едно са погълнали по 15 литра морска вода.

По време на последната среща на Путин с американските «партньори» в Осака бил засегнат въпросът: «по какъв начин може руското хиперзвуково съвремено оръжие, в това число хиперзвуковите ударни руски комплекси, да станат част от общите споразумения».

«Имайки предвид, че на този етап нито една страна в света, в това число САЩ, нямат подобно оръжие».

Путин сподели, че е предложил на президента на САЩ Тръмп да закупи от Русия такова оръжие.

«Казах на Доналд: «Искаш ли да ти продадем?» И по такъв начин ще уравновесим всичко. Те, вярно, казват, че сами скоро ще си произведат. Е, вероятно скоро ще си произведат. Но защо да харчат пари, когато ние вече похарчихме такива…», добави той.

Не, не се смейте. Това изглежда само на пръв поглед комично. Путин знае, че американците при всички положения няма да купят, затова и направи това предложение, просто си направи PR, знаейки, че тази му реплика ще изтече в медиите.

Принципно всичко е вярно, ако не съществуваха няколко «но».

Първо, руският хиперзвук не е настъпателен. Щатите неистово се терзаят, защото не могат безнаказано да нападнат Русия, а трябва да хвърлят трилиони долари, за да разположат своята «неопасна» ПРО около руските граници.

Второ, колкото по-малки са обемите на напредварата във въоръжаването — толково по-безопасен ще е светът. Този баланс, който някога създадоха СССР и САЩ (с цената на огромни загуби от страна на Русия) съвсем скоро ще бъде ликвидиран, при това няма да е виновен никой друг, освен Щатите. Те не искат мир, искат хегемония.

Най-главното е третото. Икономиката на САЩ се държи и на долара, и на търговията, и на нефта, и на газа, и на недвижимите имоти, и дори на науката — но нейният локомотив (а също най-добрият «хранителен магазин») са армията и военните поръчки.

Представяте ли си колко трилиони долари са похарчили САЩ за военни цели за всичките тези години?! Не, не можете да си представите, не се напрягайте.

Руските харчове за военни цели са 9 пъти по-малки в сравнение с тези на САЩ. А сега си представете, че всичките тези пари се раздадат на пенсионерите в САЩ.

Или за всичките тези пари се създадат държавни заводи, в които всички безработни най-после да си намерят стабилна и нормално заплатена работа.

САЩ зависят КРИТИЧНО от доставките за армията!!!

Истината е, че Путин е политик на столетието.

А най-добрата новина за Русия е тази, че Путин служи на Русия.

Русия няма да предадe този човек, който работи в интерес на народа си.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ;