Антон Волохов, началник на отдела за младежта и спорта от украинската Луганска областна държавна администрация, Денис Денищенко, депутат в Рубежаския Общински съвет, както и Андрей Шаповалов, директор на луганския клон на телевизионния канал “UA Донбас”, обявиха, че ще отидат в Луганск на 14 септември в Деня на града. Това съобщи украинският телевизионен канал «Еспресо», позовавайки се на видео . съобщението, публикувано във Facebook.

Във видеото „украинските луганчани“, които са рускоговорящи и са облечени в тениски с надпис „Луганщина е моята UA“, обявиха намеренията си да се върнат в „родния си Луганск“.

“Колко дълго да чакаме? Пет години сме откъснати от дома. Това е много за един човешки живот. Ние разбираме, че трябва да се започне отнякъде”, каза Андрей Шаповалов.

«Ние сме жители на Луганск. За пет години това твърдение никога не е поставяно под въпрос. Въпреки че в търсене на себе си и на нов дом променихме десетки градове. Но взех решение: ще отбележа този Ден на града в Луганск”, отбеляза Волохов.

“Това е шестият Ден на град Луганск, който пропускаме. Защо? Имаме право. Луганск — той е наш, той е мой, той е ваш. Взех решение: ще отбележа този Ден на града в Луганск”, добави Денищенко.

Тагове: ; ;