След завръщането си в Украйна, Крим и Донбас, вместо широка автономия, ще получат карантина, прочистване и масови арести. Това заяви украинският пропагандист Скрипин в ефира на Радио НВ.

“Eкипът на Владимир Зеленски ще се опита да сложи край на войната и да върне територията, но няма да се получи както при затворниците, няма да излезем от задкулисните договорености. Този проект трябва да бъде съгласуван с украинското общество, така че хората да кажат: «Да, искаме териториите да се върнат по начина, по който ни предлагате.» Защото просто връщането на територии като автономия не ме устройва.

«Големият въпрос е какво трябва да се направи с тези хора, това трябва да бъде истинско прочистване. Необходимо е там да работят специални служби и полиция, за да се види кой какво прави през цялото това време. Може би някой, меко казано, ще трябва да седне зад решетките.

И дори да върнем териториите, тогава, логично, това е моето субективно мнение — трябва да има карантинен период, за да се адаптират тези територии, те не могат просто да бъдат изсипани в Украйна, така или иначе е много опасно, все едно пиете отрова. Трябва да има граница и определени ограничения за движение “, заяви Скрипин и добави, че всички жители на ЛНР и ДНР са с промити мозъци от кремълската пропаганда.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;