Едновременно три патрула на проамериканската в момента групировка «Сирийски демократични сили» са били нападнати в провинция Рака.

Това съобщават местни информационни ресурси.

Според наличните данни, инцидентът се е случил миналата вечер в района на град Ат Табка. Неизвестни открили огън по патрулите «Асайиш» — кюрдски отряди, изпълняващи в региона функциите на надзиратели. В резултат на нападенията са убити няколко бойци.

БОЕВИКИ РАССТРЕЛЯЛИ ГРАЖДАНСКИХ В ВОСТОЧНОЙ ЧАСТИ СИРИИ

Сирийските демократични сили на този етап не разкриват подробности от случилото се, в това число не се знае точният брой на убитите и ранените. В същото време отговорността за нападението там се възлага на местните клетки на терористичната организация «Ислямска държава», които периодично извършват нападения срещу проамериканските части.

Както съобщи News Front, по-рано в провинция Дейр ез Зор бойците от «Ислямска държава» са разпространили листовка със заплахи за разправа с местните жители, които са се присъединили към кюрдската групировка «Сирийски демократични сили». Листовката със списък с имена се появила около входовете на джамиите в населеното мяст Абу Хардуб.

News Front ПП

 

Тагове: ; ;