«Атака» ще подкрепи Йорданка Фандъкова, тъй като тя е най-подходящият кандидат за кмет на София и трябва да продължи да ръководи общината. Това съобщава БГНЕС, цитирайки лидера на партията Волен Сидеров по време на посещението му в Дряново.

По негови думи било редно «Атака» да подкрепя ГЕРБ, тъй като двете партии продължават да са коалиционни партньори въпреки «комплексарските опити на Симеонов и Каракачанов да изключат «Атака».

«Да, има какво да се критикува в София, но това става с присъствие в съвета, а не отвън. Ние ще се борим за силна листа, ако се налага ще имаме и кандидат за кмет», каза още Сидеров.

Относно слуховете, че също ВМРО се канят да свой кандидат за кмет той допусна, че това ще бъде «вечният Джамбазки, който само за патриарх не са предлагали още». Сидеров бе категоричен, че ако воеводите излязат със собствена кандидатура, това ще е удар срещу коалиционния им партньор ГЕРБ.

По отношение на темата с шпиониския скандал Сидеров изрази мнение, че целта е да се атакува Бойко Борисов заради енергийните проекти.

Борисов иска балансирана политика на България, но това (шпионският скандал — бел. ред.) пречи на плановете му, заяви лидерът на «Атака».

Според него много хора, които симпатизират на Русия, ще си го изкарат на ГЕРБ, без премиерът да има вина за това.

В политически план Борисов може да понесе щети, допусна Сидеров.

Тагове: ; ; ; ; ;