11 септември 2019-Нюз Фронт.

Всички разбират, че лидерството на Запада е на път да приключи,а ефективна международна организация без участието на Индия и Китай е невъзможно да си представим.

«Мисля, че днес всички разбират — а президентът на Франция (Емануел) Макрон наскоро публично заяви, че хегемонията на Запада приключва«-, каза Владимир Путин по време на пленарно заседание на Източния икономически форум преди няколко дни.

 

 

Наблюдаваме края на западната хегемония в света. Обстоятелствата се променят. Китай премина в челните редици, а Русия постига големи крачки със своята стратегия …

…Европейският континент никога няма да бъде стабилен, никога няма да бъдем в безопасност, ако не стигнем до по-спокойни отношения с Русия и не изясним отношенията си

Всичко се променя.

Ситуацията сериозно се промени поради западните грешки в редица кризи, поради решенията на Америка от няколко години — между другото, те не започнаха с настоящата администрация.

Всичко това ни кара да се замислим за определени последици в конфликтите в Близкия изток, както и да преосмислим военно-дипломатическата стратегия и дори компонентите на солидарността, които сме смятали за неразрушими и вечни.

Той се формира в ясно определени геополитически моменти, които между другото са претърпели промени.

 

Освен това трябва да се отбележи появата на нови сили, значението на които дълго време не се оценява.

На първо място, говорим за Китай, както и за руската стратегия, която, трябва да кажа, се прилага с голям успех през последните години — ще се върна на това малко по-късно.

Индия също набира сила и става не само икономическа, но и политическа сила, която се възприема като истинска държава-цивилизация.

Тя не само промени международния ред и направи известност в икономиката, но и преосмисли политическия ред и неговите възприятия.
Тя показа много повече сила и вдъхновение от нас.

Погледнете Индия, Русия и Китай.
Всички те са водени от много по-силно политическо вдъхновение, отколкото европейците днес.
Те гледат на света с реална логика, истинска философия и идеи, които сме загубили до известна степен..

Всичко това значително промени оформлението и обърка картите. Имам предвид и възхода на Африка, който се потвърждава всеки ден и също води до мащабни пренареждания»- заяви Еманюел Макрон по време на речта си при среща с френски посланици.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;