11 септември 2019-Нюз Фронт.

Въоръженият конфликт в Донбас е ключов препъни камък, който не позволява на ЕС да се отърве от безсмислените политики за санкции и да започне сътрудничество с Руската Федерация. Сега с решението на този проблем активно се заема Париж.

Това заяви преподавателят от Парижския университет 1 Пантеон-Сорбона Жан-Кристоф Галян в публикация за изданието „La Tribune“.

Той подчерта, че Франция е на „стратегически важен кръстопът“, което й позволява да разрешава много проблеми, и не само своите собствени, но и на цяла Европа.

По-специално Париж ще трябва да постигне примирие в Донбас, да премине към нормализиране на отношенията между Европейския съюз и Русия и в бъдеще, да се заеме с внимателното включване на Русия към Европейския блок.

Сега Еманюел Макрон вече активно работи в тази област, подчертава професорът, като обръща внимание на срещата на френския президент с президента на Русия Владимир Путин, както и на изявлението за необходимостта от възобновяване на отношенията с Русия.

„Трябва да направим всичко, за да може Русия като пълноправно„ средно царство “и мост, свързващ Европа и Азия, да не поеме риска да изостави историческата си роля на културен и природен съсед на Европа“-, казва експертът.
В тази връзка той отбеляза, че идването на власт в Украйна на Владимир Зеленски е много подходящо, защото той трябва да работи за деескалиране на напрежението и прекратяване на въоръжения конфликт и дори ако Русия „никога не върне Крим“, Европа ще получи достатъчно основание да отмени санкциите.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;