Леонид Решетников: „Задържането на Николай Малинов е част от започналата в България антируска кампания от САЩ“

11 септември 2019-Нюз Фронт.

Заместник-председателят на Съвета на Дружеството за развитие на руското историческо образование «Двуглав Орел», генерал-лейтенант от Службата за външно разузнаване в отставка, Леонид Решетников, коментира задържането в България на лидера на Националното движение «Русофила» Николай Малинов в интервю за телевизия «Царград» и последните събития от операцията, който ни спретнаха от САЩ.

 

 

Българското Национално Движение „Русофили“ не е политическа партия, то се занимава със съхраняване на историческата памет на българския народ.
Паметта за ролята на Русия и руския народ за освобождението на българите от османското иго, за възраждането на българската държавност, за общите ни културни, езикови и религиозни корени.

Русофилите се занимават с опазването, реставрацията и създаването на нови исторически паметници (включително, съвместно с с нашето Общество с «Двуглав орел»), посветени на най-важните събития от нашата обща история.

Също, разпространението във България на руския език, руската култура, издаването на руски книги. Освен това, главно сами, не за сметка на държавните средства на Русия или България, а благодарение на доброволни дарения.

 

Политическият елит на България, държавата, честно казано, се намира под външен контрол, като член на НАТО и Европейския съюз.

Влиянието на тези структури, както и пряко Съединените американски щати върху България е много голямо.

Въпреки това, по-голямата част от обикновените българи все още се застъпват за тясно сътрудничество с Русия, и всъщност са русофили, които споделят нашите общи православни ценности и и се опират на историческите събития, които свързват нашите страни и народи.
А това е много тревожно за западните елити.Ето защо борбата срещу про-руските настроения в България сега се засили и изрази, включително в опит да се разгроми най-голямата организация, която в хуманитарната сфера активно работи за укрепване и развитие на руско-българските връзки.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...