„Както при фашизма — съдят само за възгледи“: Генерал Решетников за атаките срещу русофилите в България

10 септември 2019-Нюз Фронт.

Изпълнителният директор на Дружеството за развитие на руското историческо просвещение „Двуглав орел“ генерал-лейтенант на СВР Леонид Решетников в интервю за изданието» Царград» разкри основния мотив на атаките срещу русофилите във България. Той отбеляза, че «те се опитват да обвинят хората за възгледите им», а също така «теглят Русия за ушите». «Кактопри фашизма, тсъдят само по възгледите на хората», обясни генералът.

 

«Националното движение» Русофили «беше вчера подложено на мощна атака от страна на специалните служби на България и, както изглежда, на чужди държави»-, потвърди генерал Решетников. Много активисти на националното движение Русофили бяха задържани и разпитвани.

 

Генерал Решетников припомни, че именно русофилите категорично се противопоставиха на изявлението публикувано на сайта на българското външно министерство, че Съветският съюз не е освобождавал България, а само е донесъл страдания на страната. По повод скандалното съобщение, българи обещаха протест пред сградата на Външно министерство на 13 септември от 17 часа.

Освен това, според Решетников, „Малинов е планирал да говори на годишната среща на Русофили в района на Стара Загора, където се събират десетки хиляди хора, събора на Копринка, който е насрочен за 14 септември“.

Генерал Решетников смята, че атаките срещу русофилите на България „е планирана акция — да се предотврати българските власти да покажат приятелство с Русия, което, най-вероятно, е под натиск от страна на САЩ и други съюзници на САЩ“.

Днес, се очаква специален Брифинг на прокуратурата, очаквайте подробности.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...