9 септември 2019-Нюз Фронт.

От движението «Талибан» реагираха на решението на Доналд Тръмп да отмени преговорите по Афганистан със сериозна заплаха: » «Много американци ще умрат заради това решение».

 

Напомняме, че американският лидер отказа да се срещне с лидерите на на движението «Талибан», които пристигнаха в САЩ, заради терористична атака в Кабул.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени планираните срещи с лидерите на талибаните и афганистанския президент Ашраф Гани заради терористична атака в Кабул. Това съобщи американският лидер в Twitter в събота, 7 септември.

 

Ислямистката групировка излезе с изявление, след като Тръмп неочаквано отмени тайните преговори, планирани за неделя, с основните лидери на талибаните в президентската резиденция в Камп Дейвид, Мериленд.
Тръмп отмени преговорите в събота, след като талибаните поеха отговорност за нападение в Кабул миналата седмица, при което бяха убити американски войник и 11 други.

Забихула Муджахид, говорител на талибаните, разкритикува Тръмп за прекратяването на диалога и заяви, че американските сили засипват Афганистан с атаки.

 

„Това ще доведе до още повече загуби за САЩ“-, предупреди говорителят на талбаните.

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;