Арестуван е бившият главен редактор на «Дума», на разпит са привикани членове на «Русофили»

9 септември 2019-Нюз Фронт.

Мозъчните центрове на Вашингтон са започнали лов на вещици с неудобни журналисти и представители на национално движение «Русофили». Днес, стана известно, за ареста на бившия главен редактор на «Дума» Юрий Борисов.

За ареста е съобщила съпругата му, журналистът Дора Чичкова. И сега внимание, арестът е по обвинение в шпионаж в полза на Русия.

 

 

Журналистът, който сега е един от секретарите на Националното движение «Русофили», е бил докаран в следствения арест с белезници, потвърдиха за ДУМА очевидци.

От връченото определение за обиск ставало ясно, че задържането на Борисов е във връзка с дело, образувано на 3 юли 2019 г. по чл. 105 от Наказателния кодекс.

Той гласи, че който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Домът на Борисови е бил обискиран, иззети са компютри и различни документи. Юрий Борисов е отведен от полицията за разпит в спецпрокурата. Преди дни той е имал сериозна сърдечна атака и не се чувства добре физически, разказа неговата съпруга.
ДУМА не успя да се свърже с председателя на «Русофили» Николай Малинов, нито с неговата съпруга. По неофициална информация в техните офиси и в дома им също се извършват обиски.

Сутринта Малинов е трябвало да участва в предаване по бТВ, но не се е явил в студиото.
Пред ДУМА зам.-председателят на НД «Русофили» Владимир Чучуев разказа, че рано сутринта в специализираната прокуратура е била извикана в качеството си на свидетел главният секретар на движението Кристина Иванова.

За разпити са били привикани още зам.-председателят на «Русофили» Милен Чакъров, почетният председател Енчо Москов, проф. Ваня Добрева, член на НС на БСП, други членове на Изпълнителното бюро на организацията»-, пишат колегите от «Дума».

 

Арестът е показателен, и денят е специално подбран- 9 септември. САЩ и мозъчните им центрове, които действат у нас, показват, че могат да юркат всички държавни структури на страната ни, и да провеждат подобни мероприятия.

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

 

Коментари:

Зареждане ...