8 септември 2019-Нюз Фронт.

Американският лидер отказа да се срещне с лидерите на на движението «Талибан», които пристигнаха в САЩ заради терористична атака в Кабул.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени планираните срещи с лидерите на талибаните и афганистанския президент Ашраф Гани заради терористична атака в Кабул. Това съобщи американският лидер в Twitter в събота, 7 септември.

 

«Без знанието на почти всички, ключови лидери на талибаните, и отделно президентът на Афганистан, възнамеряваха тайно да се срещнат с мен вкрайградската резиденция на  Кемп Дейвид в неделя.
Те пристигнаха в САЩ тази вечер.

За съжаление, за да създадат лъжливи лостове за въздействие, те признаха за нападението в Кабул, при което беше убит един от нашите велики войници и още 11 други.

Веднага отмених срещата и отмених мирните преговори «-, написа Тръмп.

Той добави също, че «ако те (талибаните — бел.ред.) не могат да се споразумеят за прекратяване на огъня по време на тези много важни преговори … тогава те вероятно няма начин да постигнат смислено споразумение.

Припомняме, на 2 септември в Кабул се случи терористична атака, в резултат на която бяха убити 12 души, включително американски войник.
Групировката «Талибан» пое отговорност за атентата.
По-рано в Катар бяха проведени девет раунда преговоти между САЩ и талибаните. Страните се договориха за проект на споразумение за урегулитане включващо 11 точки.


 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;