8 септември 2019-Нюз Фронт.

Американските спецслужби тайно са изнасяли деца отвлечени от Русия и Куба, за да подготвка контрареволюции.

През 1959-1960г Централната разузнавателно управление на САЩ провеждеа операция „Питър Пан“, отвличайки над 14 000 деца от Куба.

Изследователите Олга Грейг и Дмитрий Любченко пишат за това в труда си под заглавие „Перфектен човек: от евгениката до геномиката“
Авторите се позовават на заявлението на кубинския лидер Фидел Кастро от юни 2009, в което се посочва, че „Операцията Питър Пан е цинична рекламна маневра, на която самият Гьобелс, нацисткият министър на пропагандата, може да завиди“.

 

Операцията е координирана от правителството на САЩ, ЦРУ и властите на Католическата църква в Маями.

В своята статия „Да завиждаш на Гьобелс“ Кастро припомня, че 14 000 кубински деца са изпратени в САЩ без родителите си.

„ЦРУ отказва да разсекрети 1500 документи, свързани с операция„ Питър Пан “под предлог за националната сигурност. Този бизнес мирише толкова лошо, че не искат темата да види бял свят “, пише тогава кубинският лидер.

Грег и Любченко изясняват, че „агентите на ЦРУ създават фалшиви документи за лишаване от родителски права тайно от правителството на Куба, а децата, взети от техните родители, са настанени в семейства или приюти“

„Въпреки това вече е известно, че много от тези кубинци впоследствие се присъединяват към армията и се обучават да атакуват Куба и да свалят Кастро.

По-късно те влизат в така наречената 2506 бригада. Обучението се провежда в лагерите на ЦРУ в Гватемала. От там впоследствие излизат подготвени бойци, агенти и диверсанти се посочва в изследването.
Тоест, децата «действително често са ставали любим обект на спецслужбите за вербовка и обработка, дори насила.


Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;