7 септември 2019-Нюз Фронт.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, с решението си да блокира отпускането на военна помощ на Украйна в размер на 250 милиона долара, върви срещу националните интереси на САЩ.

Това заявиха конгресменът Елиът Ланс Енгел от Демократическата партия, и членът на Палатата на представителите на Републиканската партия Майкъл Маккол в отвореното писмо до ръководителя на Белия дом.

Законодателите настояват финансирането на Киев да бъде възстановено, тъй като, то има „ключово значение за овладяване на продължаващата руска агресия“.
В същото време конгресмените признават, че военната подкрепа за Украйна е в интерес на Вашингтон.

„Тези ресурси, разпределени от Конгреса под формата на чуждестранна военна подкрепа и като инициатива за насърчаване на сигурността на Украйна, са важни за преследване на интересите в американската национална сигурност“-, се казва в писмото до Тръмп.

Освен това в документа се посочва, че бюджетните разпределения ще бъдат напълно отменени, ако президентът не преразгледа решението си до края на октомври.
Както преди това News News съобщи, президентът на САЩ Доналд Тръмп замрази военната помощ на Украйна, докато проверяваше нейната целесъобразност и съотсветсвияето на подобни разходи за с интересите на САЩ.

 

Именно военната «помощ» на САЩ към Украйна е причина за продължаване на войната срещу Донбас.

Напомняме, че въпреки поредното примирие, влязло в сила на 21 юли 2019, украинските въоръжени сили не спират обстрелите по ДНР и ЛНР.

Видео кадри на военните ни кореспонденти в Донбас показват част от последствията на обстрелите от вчера.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;