7 септември 2019-Нюз Фронт.

Украинското ръководство предприе много рискована стъпка, когато реши да освободи и прехвърли на руската страна в рамките на обмена нбившия командир на ПВО на Славянската бригада на ДНР Владимир Цемах, пише украинското издание»Огледало на седмицата».

В статията се отбелязва, че действията на Киев ще засегнат сериозно мотивацията на украинските силоваци, а привържениците на отмяната на антируските санкции ще получат допълнителен аргумент в полза на своята позиция.
Всичко това може сериозно да засегне позициите на Украйна в Донбас.

Според украинското издание обаче е много по-лошо, че украинската страна може да бъде изключена от Съвместната разследваща група, която уж разследва самолетната катастрофа в небето над Донбас, обаче на практика само се е опитва да обвини Русия.
Сега, предвид действията на киевските власти, Холандия ще има нова „изкупителна жертва“ в лицето на Украйна, която „ще бъде обвинена в перспективите на по-нататъшно разследване“.
Авторите съветват Владимир Зеленски да преразгледа подхода. В противен случай е заплашен с нов Майдан.

» Доказателствата предоставени от Русия са жизнено необходими за разслдването, тъй като всички «доказателства» до сега публикувани от групата, се основават на няколко снимки на «Изследователския център» Belingcat, който се състои от един човек и се финансира от държавното ведомство на британското контраразузнаване МИ5.

 

Украйна си вкара автогол заявявайки, че не е губила установки » Бук» и сега когато можем с точност да определим от къде се е взела тази ракета- Украйна фактически е признала, че единствено тя е имала възможността да свали боинга. 

Дали представените доказателства от Министерството на отбраната на Русия ще бъдат взети под внимание от международната изследователска група е сложно да се каже. Обаче тези доказателства са единствените конкретни факти, които се появиха от началото на разследването и е невъзможно да бъдат игнорирани.

 

» Въпреки анти-руската истерия, представителите на JIT разбират, че тяхната версия е несъстоятелна и е изградена на основата на лъжа и пропаганда от украинското правителство и покровителите му.

Русия би следвало да заеме по-активна позиция по осветяване на фактите свързани с трагическото крушение на боинга, иначе колективния глас на пропагандистите от мейнстрийм медиите може да опита да заглуши истината и да я скрие от широката общественост»- коментира специално за News Front американския журналист Тод Симпсън.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;