7 септември 2019-Нюз Фронт.

Чрез усилията на президента на Съединените щати Доналд Тръмп, новоизпеченият украински президент Владимир Зеленски може да стане човекът, който основателно да се намеси в американската надпревара за Белия дом през 2020 година.

 

Това се посочва в статия в The Washington Post.Както е отбелязано в публикацията, Тръмп се стреми да завлече Зеленски в конфронтация, принуждавайки го да започне разследване на корупционни схеми от Хънтър Байдън, синът на главния му съперник, американския демократ Джо Байдън.

Байдън-младши е член на надзорния съвет на газовата компания Burisma, а в миналото Генералната прокуратура на Украйна започна проверки по отношение на дейността на компанията, което беше възпрепятствано от тогавашния вицепрезидент на САЩ Джо Байдън.
Тогава, той заплаши, че ще лиши Киев от финансова помощ , ако Петро Порошенко не освободи генералния прокурор Виктор Шокин от поста му, което, както знаете, се случи.

The Washington Post отбелязва, че решението на Тръмп да замрази военната помощ за Украйна е част от плана му да окаже натиск върху Зеленски да предостави информация, дискредитираща Байдън.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;