7 септември 2019-Нюз Фронт.

Победата на сирийската армия не се вписва в съзнанието на онези, които направиха всичко, за да не се случи това.

Те трябва по някакъв начин да обяснят това недоразумение — казват, руснаците и иранците помогнаха.

Но след това се оказва, че докато Западът се опитва да унищожи Русия и Иран със санкции, като по всякакъв начин демонстрира превъзходството си над тези „мизерни регионални играчи“, Москва и Техеран навеждат САЩ и техните съюзници в Сирия? Не, подобно обяснение не е добро. То противоречи на националните интереси на САЩ. Затова западните медии продължават да пускат псевдо-анализи в стил » няма да излезе нищо от това».

„Башар Асад е на път да превземе провинция Идлиб — последната крепост на бунтовниците (има се предвид Ал Кайда). Но това няма да сложи край на хаоса, който той създаде у дома и в региона “, пише западното издание The Economist.

„Въпреки всичко чудовището спечели. И все пак, това е празна победа. Асад е далеч от това да успее да постигне ред в Сирия.
Осем години гражданската война унищожи икономиката и отне живота на 500 000 души. Асад няма какво да предложи на своя народ. Страната му ще бъде нещастна и разделена.

 

«Какво иска да каже авторът на статията?Че в Сирия всичко е зле заради Башар Асад?
А кой е виновен за войната?
И какво иска Западът? Ако утре Асад го няма, отиде си, умре, изчезне, ще спре ли Турция да подкрепя бойците? САЩ ще си тръхнат ли от Сирия?
Израел ще спре ли да нанася удари? Ще стане ли страната по-щастлива и обединена?
Западът всъщност не иска мир в Сирия. Иска ресурсите и богатствата й.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;