6 септември 2019-Нюз Фронт.

Иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф нарече санкциите на САЩ срещу Куба, Русия, Сирия и Иран опит за постигане на незаконни политически цели чрез сплашване на невинни хора. Той написа това в петък на страницата си в Twitter.

«Американският икономически тероризъм срещу Куба, Китай, Русия, Сирия и Иран е умишлено насочен срещу граждански лица

Това е опит за постигане на незаконни политически цели чрез сплашване на невинни хора»-, заяви Зариф. Той добави, че «методите на Вашингтон сега включват пиратство, подкуп и изнудване.»

 

В сряда американските власти разшириха списъка със санкции срещу Иран, като към него добавиха над 20 физически и юридически лица, както и няколко танкера.

Американският департамент на Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите (OFAC) смята, че мерките са насочени срещу „широкомащабната мрежа за превоз на товари, осъществявана от и предоставяща финансова подкрепа на специалните части на Ислямската революционна гвардия на Al-Quds“, която президентът на САЩ Доналд Тръмп внесе на 8 април в списъка на чуждестранните терористични организации.

Председателят и старши републиканец на комитета по външни работи на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, Елиът Енгел (от щата Ню Йорк) и Майкъл Маккол (от Тексас) призоваха Тръмп да наложи санкции на руските власти в четвъртък за предполагаеми «нарушения на правата на човека» по време на несъгласуваните митинги в Москва и Санкт Петербург.
Конгресмените предложиха също да се въведат ограничения за лица, които според тях са извършили нарушения на правата на човека съгласно «Акта на Магнитски»

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;