6 септември 2019-Нюз Фронт.

Американските спецслужби разпратиха електронни писма обръщения в местните администрации на Архангелска област, с цел да разберат допълнителна информация за изпитанията на перспективно оръжие, съобщиха източници позовавайки се на представители в силовите структур
Разпратените хиляди електронни писма имитират призиви на разтревожени граждани, които изискват разяснения по „належащи въпроси“.

Напомняме, че преди около месец на тренировъчна площадка в района на Архангелск в резултат на изпиания на перспективни оръжия се случи експлозия, придружена от повишени емисии на радиация.

За какви именно оръжия става въпрос- от САЩ и НАТО не знаят, по тази причина пускат в ход разузнаването, за да получат поне някаква информация, надявайки се, че все някой ще се върже на изпратените хиляди писма.

Тази кибер атака, по традиция, стартира със съдействието на украинските съседи. Подобно на масовите обаждания за минирани търговски центрове и фалшиви съобщения за данни по време на трагедията в Кемерово — 72 и 74, Центровете за въоръжени сили на въоръжените сили се отличиха и в случая на експлозия в района на Архангелск.
Но номерът не минава, и кибиер атаката е разкрита бързо, тъй като силовите структури следящи за безопасността забелязват лъжливи тезиси в разптаените съпбщения и писма, които гражданите не биха могли да знаят.

По-специално, основната грешка на дезинформаторите е била споменаването на затварянето на участък от Бяло море във връзка с инцидента за корабоплаване и риболовни дейности, което само по себе си не е вярно.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;