6 септември 2019-Нюз Фронт.

Опозицията в Грузия като по команда, опитва отново да поднови протестната вълна, която обхвана страната през лятото.

Партията «Обединено национално единство» чийто лидер се явява избягалия екс-президент на Грузия Михаил Саакашвили, организира митинг пред стените на законодателния орган на страната, към който също се присъединиха членове на движението «Срамно».

Забележително е, че от страна на националността на Саакашвили участват млади радикали от младежкото крило на политическата формация.

Те се опитват да щурмуват сградата на парламента.

В същото време една от организаторите на протестите Анна Чархалашвили твърди, че радикалите се опитват да влязат в сградата, за да разговарят с депутати и да задават въпроси на кандидатите за министерски постове.

Поради факта, че ситуацията се нагнетява, органите на реда са мобилизирани пред сградата на парламента.

 

По-рано главата на Министерството на вътрешните работи и кандидатът за поста министър-председател на Грузия Георгий Гахария от управляващата партия остро разкритикува партията на Саакашвили, нарече я „обикновена улична опозиция“ и обеща да я приключи.

Струва си да се отбележи, че именно под ръководството на Гахария грузинските служители на реда се бориха с безредиците през юни в Тбилиси, след което опозицията поиска оставката му.

Съпругата на бившия президент Михаил Саакашвили Сандра Рулофс на среща с журналисти директно заяви, че
„Гахария е агент на Кремъл“, а след избирането му за министър-председател „Русия ще стане стопанка на Грузия“.

„Бившият ръководител на грузинското Министерство на вътрешните работи и кандидат за поста министър-председател Георги Гахария е човек на Русия, а назначаването му за ръководител на кабинета на министрите означава, че Русия е влязла там, и отсега нататък ще прави каквото си поиска в Грузия, включително- ще махне Иванишвили.
Според нейното пророчество Иванишвили вероятно ще бъде отровен или просто убит или отвлечен — това обаче са подробности. Всичко това ще направи, разбира се, „Русия с ръцете на нейния човек като премиер“.

 

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;