6 септември 2019-Нюз Фронт.

По-рано американският лидер Доналд Тръмп нарече космоса следващата зона на военните операции.

Генерал Джоузеф Дънфорд, председател на началниците на щабовете на американската армия, заяви, че Русия представлява реална заплаха за американските сили, разположени в космоса, предаде РИА Новости.

Според Дънфорд, САЩ, разполагайки значителни сили в космоса през 90-те години, изхождат от факта, че страната няма да има съперници в космоса.Той добави, че днес съперничеството се разгръща и в космоса.
Според него противници на Америка в тази област са Русия, Китай, както и КНДР и Иран, които също сега имат достатъчен потенциал.

 

Генералът подчерта, че съществува реална заплаха за американските активи, разположени в космоса, както и за търговските и военни интереси на страната, които зависят от космоса.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече космоса следващата област за провеждане на военните операции.

Ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин се съгласи с американския лидер, той каза, че бавно, но сигурно всичко върви към това.

Той добави още, че в Роскосмос никой няма илюзии за това и всички работят.
Напомняме, че през февруари Доналд Тръмп разпореди създаването на космически войски, за отразяване на агресията и защита на националните интереси в космоса.

В отговор на това, началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на РФ Валери Герасимов заяви, че САЩ създават предпоставките за милитаризация на космоса, изразявайки намерения, че американците планират да го използват за военни цели.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;