5 септември 2019-Нюз Фронт.

Експерти от западна неправителствена организация «Европейски съвет по международни отношения», подложиха на критика кадровите назначения в новото украинско правителство, а ръководителят на администрацията Владимир Зеленски беше заподозрян в узурпиране на съдебната система.

 

Министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков, който оцеля след смяната на властта и запази поста си, също предизвиква съмнения сред западните анализатори.

Те заявиха, че Аваков се е скандализирал чрез „покриване“ на организирани престъпни групи и ултрадесни.

Дейностите на друг покровител на престъпността, Юрий Луценко, също бяха отбелязани в статията, оценявайки факта, че той напусна поста на главен прокурор на Украйна, предавайки поста на Руслан Рябошапка.

Експертите подложиха на унищожителна критика главата напрезидентската администрация Андрей Богдан, твърдейки, че той „ задкулисно, манипулира съдебната система“, както и „се стреми да управлява паралелно правителство, заобикаляйки неопитния Гончарук“.Европейския съвет по международни отношения се усъмни и в назначаването на Иван Баканов, „чиято единствена квалификация като нов ръководител на Службата за сигурност на Украйна е приятелството му от детството със Зеленски“.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;