Президентът на Русия Владимир Путин привества участниците в V икономически форум във Владивосток

5 септември 2019-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин участва в пленарното заседание на Източния икономически форум, който протича във Владивосток.

Сред поканените на форума са държавни и правителствени ръководители на различни държави, ръководители на големи руски и международни компании, водещи политици и експерти.
Форумът се провежда под мотото „Далечният Изток — хоризонти на развитието“.

 

Президентът на Русия Владимир Путин привества участниците в V икономически форум във Владивосток

Уважаеми господин Батулга! Уважаеми г-н Нарендра Моди! Уважаеми г-н Махатхир Мохамад и г-н Шиндзо Абе! Дами и господа! Приятели!

На първо място, искам да апелирам към нашите чуждестранни гости: както лидерите на страните, които са представени тук, така и нашите чуждестранни партньори, които седят в тази зала.

Искам да ви благодаря за това, че проявявате такова уважение към Русия, вниманието към развитието на отношенията между нашите държави.
Надявам се, сигурен съм, че цялата ни работа тези дни ще се проведе на най-високо ниво и с резултат за всички нас.
Радвам се да ви приветствам всички на Източния икономически форум.

Владивосток е столицата на Приморието, а сега и целият Далекоизточен федерален окръг на Русия — за пети път събира ръководителите на водещи държави от Азиатско-Тихоокеанския регион, големи инвеститори, бизнесмени, членове на обществените и експертни среди.

Тази година ние приемаме над осем и половина хиляди участници от 65 държави.

В сравнение с първия форум представителството на този се удвои.
Ние виждаме това като убедително доказателство за нарастващия интерес към руския Далечен Изток, към онези възможности за сътрудничество, които този огромен регион предлага без никакво преувеличение»- привества гостите и участниците на форума президентът на Русия Владимир Путин.

Силата и конкурентните предимства на Далечния Изток са талантливи, работливи, енергични хора, образовани и целенасочени младежи.

Президентът на Русия Владимир Путин привества участниците в V икономически форум във Владивосток

Това са нови центрове на науката, индустриалния растеж и отрасли на бъдещето.
Това са най-богатите запаси от природни ресурси, широки логистични възможности — Северният морски път и други трансевразийски маршрути.
И накрая, това е съседство с бързо развиващите се икономики, най-динамичният регион в света — Азиатско-Тихоокеанският регион.

Логично е, че определяйки дългосрочната стратегия за развитие на Далечния Изток в средата на 2000-те години, вече 15 години, разчитахме именно на максималната откритост на този регион, на тясната му интеграция в икономическото, транспортното, образователното и хуманитарното пространство на Азиатско-Тихоокеанския регион и ако погледнете по-широко, тогава, разбира се, и целият свят.

Относно развитието на международното и трансграничното сътрудничество, инвестициите, технологичните партньорства и следователно върху създаването на нови възможности, особено за нашите граждани, за техния живот и работа.

Отношенията ни с Индия, Китай, Република Корея, Малайзия, Монголия, Япония и други азиатско-тихоокеански страни са изградени на принципите на уважение и честен диалог.

И съм сигурен, че те имат големи перспективи, които са в съответствие с нарастващата роля, която Азиатско-Тихоокеанският регион, ще играе през следващите десетилетия.

Мисля, че изтъкнатите чуждестранни гости, присъстващи тук, нашите приятели са съгласни с това.
Наред с откритостта, друг основен принцип на амбициозните ни планове за развитие на Далечния Изток е тяхната дългосрочност и последователност.
Концентрирайки ресурсите и организирайки тази работа, стъпка по стъпка, ще увеличим усилията. Постигайки цели, ние си поставяме нови задачи, стремим се да постигнем повече.

 

Очаквайте подробности по темата.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...