5 септември 2019-Нюз Фронт.

Каква е активността на пропагандата на «Ислямска държава»?

Бойците на «Ислямска държава» тази година пуснаха поредица от пропагандни видеоклипове, с ообновяване на „баят” (клетва) към лидера на терористите Абу Бакр ал Багдади от цял свят.

Към днешна дата са публикувани 15 видеоклипа от страните, изброени по-долу.

 

Въпреки това, ниското ниво на качество на терористичната пропаганда, разкрито по време на анализа на видеозаписите, за пореден път доказва, че ислямистите просто няма какво да направят на толкова обширна територия.

Например, само двама бойци са показани на видеото от «Вилает Кавказ», държащи в ръцете си airsoft AKSU и пневматичния Makarov MP-654K с шумозаглушител

3 бойци демонстрираха на видео от «Вилает Азербайджан» (по-голямата част от населението изповядва шиизъм)

(От «Вилает Турция» (неутрален транзитен пункт на ислямисти от всички видове)3 бойци От «вилает Бенгал» 4 бойци В други страни, от 2 до 10 бойци.

Относително масовото присъствие на поддръжници на «Ислямска държава» във видеоклиповете е записано в страни, които отдавна са убежище на терористите: Ирак, Сирия, Афганистан, Йемен, Филипините и африканските страни.

Със загубата на основните територии в Сирия и Ирак «Ислямска държава» и до днес се опитва да представи желаемото за действително.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ;