Българи готвят протест пред Външно, за да защитят честта на България пред Русия

5 септември 2019-Нюз Фронт.

«Трябва да защитим честта на България! Нека в Русия знаят, че българския народ няма да позволи гавра с историята! Ние сме достоен народ многовековна история, дали сме Азбуката и християнската вяра, нашия принос в славянската цивилизация е колосален! Не искаме народът ни да бъде замяран с обвинения, заради мръсните игри на Запада.

Това, което беше публикувано на сайта на Външно министерство е антибългарска провокация, която подкопава честта и достойнството на народа ни и е петно за името на България! Нека ни чуят, нека ни видят! Нека знаят, че имаме глас! Ние се разграничаваме от позорната позиция на Министерството! Искаме извинения! И ще искаме оставка! 

 

 

Българи готвят протест пред Външно, за да защитят честта на България пред Русия

«Очакваме президентът на България Румен Радев да осъди скандалната позиция публикувана на сайта на Външно министерство, чиято цел е да ни вкара в дипломатически скандал с Русия и да накърни отношенията ни!.

Това е недопустимо!

 

В социалните мрежи не утихват коментарите по повод скандала, възмущението и обидата се чувстват във всеки ред.

Протестната акция се очаква през новата седмица и в организацията ще се включи Български Антифашистки Съюз, Приятели на Русия и православния свят, България за мир, като се приканват всички небезразлични хора и организации, независимо от политическите си възгледи да се присъединят към акцията, за да се изчисти името на България и да се даде да се разбере, че народът ни няма да допусне пренаписване на историята. В близките дни в социалната мрежа ще бъде пуснато събитие, в което ще бъде посочен денят и времето, в което ще се проведе акцията.

България нямаше да съществува, ако не беше освободена от Червената армия!Да се забрави това означава да предадеш паметта на предците си!

Съобщението, публикувано на сайта на външно министерство, в което „съмнителната историческа теза“ се нарича борбата на СССР с нацистка Германия и освобождението на Европа, е част от хибридната война на Запада срещу Русия.

 

Братушки, изивиняваме се, това не е позицията на България, искаме да знаете, че българския народ пази в сърцето си благодарността за великия подвиг и пролятата кръв. Това, което се случи не е позицията на българите, а съобщение на САЩ публиквано от служител, който не си дава сметка, как накърнява интересите на страната ни!

 

Историческата истина е,  че без смелостта, жертвоготовността и героизма на Червената армия днес Европа и светът щяха да са още под нацистки ботуш и тази истина не може да бъде преиначена или фалшифицирана.

За страна като България помощта на Москва отпреди 75 години е решаваща: без нейното застъпничество и без антифашистката ни съпротива нямаше да имаме статут на воюваща страна победителка, а щяхме да бъдем наказани с орязване на територии като съюзник на оста Рим-Берлин-Токио.

 

Независимо от грешките Съветският съюз ни оказа всестранна помощ за възстановяването и развитието на модерна индустрия и земеделие, просвета и здравеопазване, така че за под 20 години от този период бяха изградени две нови Българии, станахме девет милионна, космическа и високотехнологична нация, достигнахме 27-о място по развитие в индекса на ООН, бяха създадени произведения на изкуството и литературата на високо европейско ниво.

Затова и до днес 80% от българите носят в сърцето си завещаната им от предците любов към братска славянска и православна Русия. Нима това е възможно, ако руският войн ни беше донесъл преди 75 лета единствено „щикове, диктатура и репресии”!?

 

От европейските процеси днес ни отделя не друг, а нашето собствено Външно и неговата министърка, които забравят, че преди броени дни президентите Тръмп и Макрон се изказаха за разширяване на диалога с Русия, за връщането й в Г-8, за стратегическо партньорство в редица сфери. Че те и много други европейски лидери ще отидат в Москва и на Червения площад ще се поклонят пред подвига на руския войник на 9 май догодина. Както изискват паметта, истината, честта и достойнството! Може би и тях щяха да заклеймят от Външно!?

 

Преди дни в Словения, също страна — членка на ЕС, също държава от Източна Европа, тържествено и по държавния протокол чества подвига на Червената армия. Паметници на освободителите от фашизма има в цяла Европа – над 4000, и към тях институциите и гражданите се отнасят с нужната почит и уважение.

 

 

Да не говорим, че декларацията носи не само морален и политически ущърб, разделяйки ни от Русия, противопоставяйки се на отчетлива европейска тенденция за диалог с Москва. Това е и пряк удар по политиката на премиера Бойко Борисов, който наскоро посети Москва и посрещна руския си колега в София, който отправи призиви за мир в Черноморския регион, обяви се за рестарт на два от стратегическите енергийни проекти с Русия.

 

Докога премиерът ще търпи неговите министри и техните екипи да саботират водената от него политика?

И ще вземе ли мерки това да не се повтаря, защото злепоставя не само него, а цяла България и поставя под съмнение искреността на правителството в българо-руските отношения?- коментира професор Светлана Шаренкова.

 

Очаквайте скоро подробности за денят на провеждането на акцията под наслов » Русия ни освободи!», нека заедно защитим честта и доброто име на България.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...