Aбе: Япония очаква да задълбочи обмена с Русия в различни области

5 септември 2019-Нюз Фронт.

Япония очаква по-нататъшно задълбочаване на обмена с Руската Федерация в различни области, включително във връзка с факта, че следващата година е обявена за година на междурегионалния обмен между двете страни. Това обяви в четвъртък японският премиер Шиндзо Абе преди среща с руския президент Владимир Путин на Източния икономически форум (WEF).

 

«Следващата година ще имаме година на междурегионален обмен. Искаме да засилим обмена с Русия в различни области «, каза той.
Според Абе по време на срещата той очаква да обсъди мирен договор с Владимир Путин, двустранните отношения и международните проблеми.

Японският премиер благодари и на руския президент за съдействието му в домакинството на срещата на Г-20 през юни тази година.

Петият Източен икономически форум се провежда във Владивосток в дните 4-6 септември. Негов организатор е фондация Росконгрес. Агенция ТАСС е общ информационен партньор, официална агенция за хостинг на снимки и модератор на презентационната зона на Далечния Изток за иновативни възможности.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...