4 септември 2019-Нюз Фронт.

Терористите опитаха 2 път да атакуват руската въздушна база Хмеймим- два свалени безпилотника

Системите за ПВО, разположени в основата на руската база Хмеймим, унищожиха два БПЛА на терористите.

«Със стандартните зенитни огневи средства на руската въздушна база бяха унищожени две терористични безпилотни летателни апарати на безопасни разстояния.»- съобщиха от министерството на отбраната на Русия.

Както отбелязват от Министерството на отбраната на Русия, няма жертви или материални щети по въздушната база, тя продължава да функционира по план.

Напомняме, че малко по-рано терористите опитаха да атакуват руската база в Хмеймим с безпилотници. На атаката сработиха системите за противовъздушна отбрана и отразиха нападението.

Няколко ракети, изстреляни във вторник по руската военна база Хмеймим, бяха прихванати от руските системи за противовъздушна отбрана, съобщава арабският информационен портал Ал-Масдар.
Според информация на ресурса, след прихващане на ракетите руските системи за противовъздушна отбрана свалят няколко дрона, от които са изстреляни тези ракети.
Дроновете са опитали да се доближат до военна база от регион в северозападна Сирия, който се контролира от терористичната група Тахрир аш Шам и Ислямската партия Туркестан.

 

Руската авиобаза в Сирия, многократно става обект на атаки от страна на терористите през изминалите години, но опитите им винаги се неутрализират благодарение на съвременните системи за противовъздушна отбрана и високия професионализъм на военните.

И втората атака се оказа неуспешна. Продължаваме да следим обстановката.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;