4 септември 2019-Нюз Фронт.

Благодарение на публикувано по-рано заявление без авторство, на официалният сайт на Външно министерство България се оказа в епицентъра на дипломатически международен скандал.

Ако това е дело на служител на министерството, кой и защо му е възложил задачата ,да постави страната ни в такава ситуация? Как се казва въпросният служител и каква длъжност заема?

Какво ще каже по този повод министърът на Външните работи Захариева, премиерът Борисов и президентът Румен Радев?

Реакциите не стихват, но целта на западните куратори е почти постигната- страната ни е в центъра на скандал, за да бъдем записани в редовете на анти- руски настроена държава.

В коментар за RT председателят на Комисията по външни работи на Съвета на федерациите Владимир Джабаров  коментира  изявлението на българското външно министерство за ролята на СССР в освобождението на Европа от нацизма.

„Надявам се президентът (на България Румен Радев – бел.ред.) да каже, че това е неприемливо. Да се обвинява Русия, че е довела, както казват, „окупационен режим», е неморално», цитира телевизията думите на руския сенатор. 

„Това е част от голямата кампания, която колективният Запад сега води срещу Русия по отношение на изкривяване и преразглеждане на историята“,- заяви  сенатор Олег Морозов пред изданието „Взгляд“.

 

„Те искат да стигнат до тезата, че Съветският съюз е толкова виновен за началото на войната и за жертвите, колкото този, който я е започнал — Нацистка Германия“, заяви Олег Морозов, член на Комисията по външни работи на Съвета на федерациите.

„Много е тъжно, че България беше забелязана в този хор, защото традиционните вековни приятелски отношения между нашите страни са  добре известни. Също така се знае колко кръв е проляла Русия за независимостта на България и за мястото й на политическата карта на света», допълни Морозов.

 

Коментарите на обикновените хора у нас са показателни- ние знаем истината и помним и почитаме големия подвиг на Русия в нашето освобождение- и от турско робство и от фашизма.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;