4 септември 2019-Нюз Фронт.

Бурна реакция предизвика скандално съобщение, публикувано на официалния сайт на Министерството на външните работи на България.

Българите осъждат кощунственият текст и се разграничават от представената „позиция“, а скандалът продължава да набира скорост

 

„Кой е авторът на този текст? Действително ли работи във външното министерство? Каква длъжност заема ако е така, където е учил, в Съединените щати?

Авторът наясно ли е , че благодарение на Русия съществува нашата страна и ние сме единствените, които не са загубили своята територия? ”- пишат в социалните мрежи

И да, наистина съобщението, публикувано на уебсайта на Министерството на външните работи, се появява в навечерието на изложбата (9 септември) и в изявлението не се посочва кой е подготвил самото изявление.

„Братският руски народ ни освободи два пъти !!! И винаги трябва да помним това и да защитаваме историческата истина!
От къде на къде Министерството на външните работи се позовава на международното право за тълкуване на историческо събитие?»

Последната декларация на МВнР под ръководството на Захариева е откровена пропаганда на фашизма и нацизма! В крайна сметка… пише експертът по сигурност Боян Чуков.

«Като слушам какво се говори във Варшава при отбелязването на началото на Втората световна война и обвиненията срещу Русия… в най-скоро време очаквам Берлин да обяви, че Германия има най-голям принос в разгромяването на нацизма»

„Това е абсолютна провокация срещу историческата истина и милионите жертви, загинали във войната.

Тя противоречи на българските национални интереси»-коментира Светлана Шаренкова.

България е в шок. По какъв елементарен начин западните служби ползват трибуната на Външно министерство, за да ни вкарат в  международен скандал.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;