3 септември 2019-Нюз Фронт.

За про-западната преса последните години важи желязно правило. Каквото и да се случва в света, за всичко да се обвинява Русия и Путин. И именно по тази формулировка работи пропагандната машина на Запада, като много често ражда невероятни бисери. И разбира се, подобни неща се сервират от достатъчно авторитетни издания.

 

„Това, което се случи, звучи като трилър за специалните служби: в петък, 23 август, мъж кара с колело до минувач в парка в Мали Тиргартен в Берлин и го убива с три изстрела, два от които в главата. Генералната прокуратура е уверена, че това е поръчково убийство. Но кой е поръчителят? “, пита германският таблоид Bild.„Според Der Spiegel, руската вътрешна разузнавателна служба и «чеченският диктатор Рамзан Кадиров могат да имат ясен мотив“, пише изданието.

„Служители на западните спецслужби с които се срещат представители на Билд, преполагат, че убийството е подготвено от «руските сили в Берлин», свързани с руското посолство.

«Убиецът очевидно е пристигнал само за да извърши престъплението».

Висш пилотаж от разряда » Една птичка ми каза, че може би, ама надали». Но формулата » Русия е виновна, и особено Путин» не излиза от употреба сред представителите на западната «журналистика».

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;