Сергей Шойгу: Уенията «Център-2019» не са носочени срещу други държави

3 септември 2019-Нюз Фронт.

Стратегическите командно-щабни учения „Център-2019“ не са насочени срещу други страни, а под противоборстваща страна, се имат предвид условно други държави. Това заяви във вторник министърът на отбраната на Русия генерала на армията на Руската Федерация Сергей Шойгу по време на конференция.

Сергей Шойгу: Уенията "Център-2019" не са носочени срещу други държави
„Подчертавам, че учението «Център-2019» не е насочено срещу други страни и противоборстващата страна се отнася до условни държави, които допринасят за разпространението на тероризма-“, заяви ръководителят на Министерството на отбраната на Русия.

Сергей Шойгу добави още, че «датите, броят на войските, оръжията и военната техника, както и замисълът на ученията са били обяснени на заинтересовани лица и представители на военно-дипломатическия корпус».

Шойгу също така обобщи резултатите от ученията.

Министърът отбеляза, че в челните пет места са екипи от руски партньори от ОНД — Казахстан, Беларус и Узбекистан. Състезателите от Китай са на второ място и „Русия печели шампионската титла за пети път“, подчерта той.

Изказвайки благодарност на участниците и организаторите на игрите, както и на чуждестранни приятели, които бяха домакини на състезанията на тяхна територия, Шойгу заяви, че състезанията се провеждат на най-високо ниво.

„Кандидатури за участие в„ Армия 2020 “вече се получават от чуждестранни колеги“ .

Освен това те предлагат да се провеждат турнири на техните тренировъчни площадки, каза ръководителят на отдела по отбрана.
«Тази форма на сътрудничество има голям потенциал»-, каза Шойгу и добави, че очаква още развитие в тази посока.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...