3 септември 2019-Нюз Фронт.

Северноатлантическият алианс вече не е заплаха №1 за Беларус, тъй като сега Украйна е грабнала тази роля със своя поток от оръжия, откраднати от зоната на наказателните операции срещу Донбас.

 

Съответното заявление направи президентът на Беларус Александър Лукашенко, във вторник, 3 септември, по време на участието си в международна антитерористична конференция в столицата на републиката.

Според него беларуските власти са взели принудително решение да засилят граничния контрол на границата с Украйна.

„Трябва да затворим напълно границата с нашите братя, скъпи приятели, и да сме дори по-строги, отколкото с НАТО, в които от години виждаме основния враг“-, каза Лукашенко.

Той обясни решението с факта, че поток от оръжия се „изля от територията на Украйна в Беларус“.

«И там, където оръжието попадне в ръцете на обикновените хора, и особено <…> националистите, трябва да се очакват терористичните атаки»-, добави президентът.

Както по-рано News Front съобщи, в района на наказателната операция редовно се регистрира недостиг на оръжие, дезертьорите бягат от фронтовата линия, като взимат със себе си картечници, а командването извежда цели партии въоръжение от мястото където се провежда операцията срещу Донбас със съдействието на така наречените доброволци.

В същото време украинските служители по сигурността редовно идентифицират бивши служители от АТО с различни арсенали в домовете си в различни региони на страната.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;