2 септември 2019-Нюз Фронт.

Първият вселенски закон: Подобното привлича подобно

Стопанинът  е в правото си  да избира кого да покани в дома си. И като правило, кани хора от своя кръг, които са близки по дух, родство, култура, манталитет.

Така Полша, на 80-годишнината от избухването на Втората световна война, покани своите „приятели“ — страните членки на НАТО, Европейския съюз и Източното партньорство.

И включително Германия, която всъщност я окупира през септември 1939 година и я унищожи като държава.

А Русия, която освободи Полша през 1945 година и й върна държавността, не е поканена.

И въпреки че СССР освободи Полша през четиридесет и пета, Руската Федерация е наследник на Съветския съюз.

И новата държава, Полската народна република, която влезе в орбитата на влияние на СССР, не беше точно това, което беше предвоенната Република Полша, тя беше Втората общност, но беше пълноправна национална държава.

Дори според Хартата на ООН стои подписът на НПР.

И Варшавският договор, който предизвика сериозно уважение в западните страни, беше подписан във Варшава в края на краищата и подобно на термина,говори много. И със сигурност Полската народна република не може да се сравни с генерал-губернаторството за окупираните полски провинции, създадени по заповед на Хитлер на част от бившите полски земи.
А останалите части бяха прикрепени директно към Третия райх.

Както се казва, не можеш да изхвърлиш думите от песента — Западна Украйна и Западна Беларус бяха прехвърлени в СССР.

За да не объркаме читателя, нека направим кратка екскурзия в историята и да очертаем списък на взаимни обиди и исторически претенции.

 

Обида 1. Да започнем с далечния XVI век. Люблинската уния през 1569 година обединява Кралство Полша и Великото херцогство Литовско в една държава — Жечсполита.
В състава на Лотовксото Княжество влизат част от земите на днешна Украйна и Беларус, като по този начин се падат на Полша. Само по себе си това обединение не нанася обиди, но това, което следва по-късно, все още остава рана в душите на украинци и беларуси.

 

Говорим за Унията и последвалото насилственотоокатоличване на православното население, придружено от жесток терор, продължил няколко века. Руснаците помнят това.

Обида 2. Три десетилетия в новосформираната полска държава не доведоха до това, което католиците така жадно и фанатично очакваха, православните руски поданици не искаха да променят вярата на дедите си.

И тогава поляците, с истински йезуитско коварство прибягват към хитрост- организират разцепление в Киевския православен митрополит.

През 1596 г. в полския град Брест е подписана Брестската уния, която роди Украинската гръкокатолическа църква.

Новата църква била подчинена на папата, но запазила всички православни обреди и службата се провеждала на старославянски език.

Този факт (признанието от Рим в структурата му на православните обреди) е много важен.

Той казва, че католицизмът признава правилността на православието, а за Рим не са важни духовността и обредността, а парите и властта. Но ние не говорим за това сега …
Този разкол предизвика огромна и все още кървяща рана в душата на руския народ, след Брестката уния и много реки кръв се изляха заради това.
И продължават да се леят до сега, защото униатите така наричат привържениците на гръцко-католическата, или с други думу униатска църква) винаги и навсякъде са били и остават идейни вдъхновители на всяка война срещу всичко руско.

На видеото може да де види как униатския «отец»Арсенич призовава паството си да се убиват руснаци.
Това е истинското лице на униатството, истинското, сатанинско лице.

Следва продължение…

 

Автор: Игор Немодрук

Източник: Куликовец

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;