Пилотите на НАТО знаят колко смъртоносно и опасно е оръжието на Русия. По тази причина, когато без предупреждение по границите на Русия и страните от НАТО се появяват руски изтребители-бомбардировачи, Западните СМИ моментално започват да бият тревога, твърдейки, че това е провокация…

Неотдавна два Ту-160 също се оказаха в центъра на вниманието и бяха подложени на всеобщо и всеобхватно обсъждане.

В болшинството от случаите точно над неутралните територии на Балтийско море се случват срещите на руските и западните пилоти. Точно това въздушно пространство е стратегически важно — както за НАТО, така и за Русия. Но обикновено в небто над дадената територия се появяват един или два изтребителя, а този път — два свръхзвукови бомбардировачи.

Вероятно по тази причина Западът пропищя по целия свят, макар, че трябва да се отчете фактът, че в същото време точно там се провеждаха плановите учения BALTOPS-2019.

Според китайското издание Sohu, това е била провокативна маневра на руските военнослужещи, защото маршрутът на бомбирадировачите им е преминавал в непосредствена близост до голямо струпване на кораби на НАТО и САЩ.

Разбира се, че за прихващане моментално били вдигнати изтребители — около четири. Впрочем, това не е особено важно, защото те така и не са успели да изтласкат руските бомбардировачи. Натовците са имали заповед, но не са можели да я изпълнят. И им оставало само да се «залепят» за опашките на руските Ту-160…

Натовците така и не посмели да маневрират около Ту-160, защото това наистина са страшни машини, а отдолу, на земята имало струпване на американска и натовска военна техника…

Както твърдят СМИ от Китай, тази наглост извънредно много разярила пилотите на НАТО, защото при руските изтребители всичко било съвсем различно — само при вида им пилотите от НАТО се стремели да напуснат «чуждата» територия. Защото там, където летели рускиете Ту-160, те считали за «чужда» територия.

Ако се отчете фактът, че Ту-160 не са нарушили граници, техният полет със «закачени» изтребители на опашката им може да се оцени като своеобразен шамар по Запада, считат от Sohu.

На пилотите от НАТО им оставало само да наблюдават маневрите на двата Ту-160.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ;